Startsida

Frågor & svar!
2011-06-06 12:06:11

1. Betyder din tatuering något?

Ja, faktiskt. Den står för frihet. Den står för vändpunkten i mitt liv, jag hade tagit mig ur en depression, klippt av mig mitt lång hår och förlovat mig. Det var mitt sätt att märka dagen då jag blev min egen. Skateboarden står för att vara beskymmersfri. Peace-halsbandet står för att visa kärlek och respekt. Ugglan står för att det går att vara klok, även om man är beskymmersfri och spontan.

2. Vad är ditt drömjobb?

Mitt drömjobb skulle vara att jobba i en liten butik, tillsammans med riktigt trevliga arbetskamrater som jag trivs med.

3. Har du några fobier/rädslor?

Jag har massvis med fobier! :D Spindlar, klaustrofobi och att bli tjock. Allt mynnar ju ut från en större rädsla.. det är det jag och kuratorn klurar på för tillfället ;)

4. Har du något jobb på G, eller någon inkomst alls?

Jag har inget nytt jobb på gång annat än att jag och min mor ska gå över till privat när det gäller vårt arbete! Vi jobbar nämligen som anhörigvårdare åt min syster som är handikappad. Hon heter Rebecca, är 16 år och med henne är det ungefär lika mycket jobb som att ta hand om en 1-åring i en 16-årings kropp. Jag jobbar ca 45 timmar i månaden och tillsammans med Lars räcker våra inkomster precis.

5. När upptäckte du din konstnärliga talang?

Både mamma och pappa har alltid varit konstnärliga, det hänger massa oljetavlor hemma plus att mamma gärna renoverar möbler och pappa har tillverkat riktigt snygga knivar mm. Jag målade jämt som barn, men jag antar att jag började ordentligt när jag var 10 år, då jag målade mitt första riktiga blyertsporträtt (det var asfult dock, haha).

6. Har du gjort något i livet som du ångrar?

MYCKET! Jag ångrar att jag lät mig trampas på hela min uppväxt, jag ångrar alla år jag mobbats. Jag ångrar många ragg och en del pojkvänner.. men mest av allt ångrar jag nog flytten till Oskarshamn och att jag började plugga till webbprogrammerare.

7. Vilken "känd" kvinnas kropp skulle du vilja ha?

Oj. Kändisar? ..Kenza? Den bruden är verkligen P-E-R-F-E-K-T. Nästan för perfekt. Men jo, lång, smal, brun och tränad :)

8. När du var som sjukast i din anorexi, var idealet då att se ut som tex kissie, eller hur långt var du på väg att gå?

Jag tänkte aldrig så långt. Inte på det sättet. Jag var mest besatt av siffrorna på vågen, jag kunde aldrig gå ner tillräckligt. Bara liiite till liksom. Insåg sedan att jag inte skulle vara nöjd förän jag vägde 0kg.. Jag insåg hur sjuk anorexian var när jag började leta fel på redan smala personer. Lår som gick ihop, valkiga knän, tjocka överarmar.. det var inte nog med att avsky mig själv. Jag ville alltid vara smalare för att ha en "god marginal" så att jag VERKLIGEN aldrig mer skulle bli tjock.. Kissie ser nästan död ut. Jag tror att det bara är en tidsfråga innan hon faller ihop och aldrig mer reser sig igen, tragiskt nog.

9. Vad är det sjukaste du gjort?

Oj. Jag är för tråkig för att ha gjort något sjukt! :D Hm. Har badat näck i Finland. Kissat i Kolbäck Centrum.
Som liten tävlade jag och mina kusiner om vem som kunde trycka ut en bajskorv längst, och sedan "suga" in den igen. När det var min tur, kom mamma på oss, när jag stod där, på alla fyra (vi var typ 4-5 år också.. haha).

10. Vad är det äckligaste du ätit?

Det äckligaste jag ätit.. eller snarare "druckit", var psylliumfrön blötlagda i vatten. Ett tips jag hittade.. SÅ HIMLA VIDRIGT! Tänk er att äta grodägg, med slem runt.

11. Vad är det godaste du ätit?

Det godaste jag ätit.. god jag har så dåligt minne. Men jag åt faktiskt något nyligen som var sjukligt gott - Rostade grönsaker med creme fraiche. Det har jag recept på också och det hittar ni HÄR. Det smälte fullkomligt i munnen. Perfekt kryddat.

12. Vad är det roligaste du gjort?

ÅH, finns så många minnen! Men det finnsa saker på första plats - virvelvinden (en karusell) på Eskilstuna Djurpark när jag var liten, tillsammans med mina kusiner. Att hoppa i en hoppborg på campingen i Falkenberg som barn. När jag spelade live första gången, i Folkets Park. Tror jag :)

13. Vad vill du göra innan du dör?

Innan jag dör så vill jag våga vara så social som jag är. Släppa loss. För då kommer jag låta mig tas med strömmen, DET vill jag göra innan jag dör! (och ha barn och hus, såklart :DD ..och helst en gammal fin, blänkande amerikanare).

14. EN FRÅGA TILL ER: vad gör ER glada/lyckliga?


Kommentarer
stina
2011-06-06 12:06:11

bra svar!

funderade lite på det där med ideal.... vad har man växt upp med egentligen? minns att mina morsa och hennes väninnor alltid tjabblade om dieter och grejer. mina ätstörningar startade i.o.m boken "nej tack jag åt nyss" av annalena brundin. då blev jag medveten. kanske var 10, 11 och mitt i bokslukaråldern. jag tror vi har blivit mer påverkade än vad vi minns av hur vi växt upp....

Anonym
2011-06-06 12:06:11

de drömjobbet känns väl inte helt orimlit :)


Hej. Kul att ni tittade in :)
(..och nej, jag vill INTE vara med och tävla i er blogg).

BTW: Ni som frekvent tjatar om tävlingar i era bloggar
- era ip-nummer spärras.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post: (visas ej)


URL/Blogg:


Kommentar:


Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0